SmartFeedSmartFeed          

Porsche Hangout


WELCOME - YOU ARE CURRENTLY VIEWING 419EATER AS A GUEST

By joining our community you will have the ability to post topics and access other forums reserved for members. Registration is quick, simple and absolutely free. Join our community today by clicking here.

ScamWarners.com - Internet Anti-Fraud Center - now open!


 GH moves to Kubuntu Linux, and help question please!

View next topic
View previous topic
 
Post new topicReply to topic
Author Message
Ginger Head
Elite Baiter


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 1456


PostPosted: Sun Jun 29, 2008 3:23 am Reply with quoteBack to top

Seeing as it's the night... no... make that morning Sad for changing to Linux...

Hmm...

This may be an interesting journey.

I have linux installed on my formerly screwed up desktop. Can mount hard screwed up hard disks with damaged vista installation and copy files off them now Smile

Am connected to the router by wireless (this is a good thing, as the router is in a different room). It was fantastic. It just worked! And if I check the dchp client list for the router on the laptop, the computer is there and everything! Very Happy

I wonder how I get it to connect to the internet though... any advice? :S
View user's profileSend private message
Tricia
Master Baiter


Joined: 20 Dec 2004
Posts: 183
Location: Milliways


PostPosted: Sun Jun 29, 2008 2:32 pm Reply with quoteBack to top

Uh... turn the modem on?

_________________
YOU RETARDED PIECE OF SHIT! REMAIN RETARDED - james bourke
shortup foollllllllllllllllllllllllllllllll - Mohamed Yaya
Cellphone x1 Closed lad accounts x2
View user's profileSend private message
rootuser
Elite Baiter


Joined: 10 Dec 2007
Posts: 1632
Location: Right behind you


PostPosted: Sun Jun 29, 2008 2:57 pm Reply with quoteBack to top

Well, if you're connected to the router and got an IP from it then also all the other information (DNS, Default Gateway) should have been received and activated.

You can try the following:
/sbin/route -n
This should show you the IP of your router, if not the default gateway is not set (correctly).
If the IP of your router shows up try
ping 64.233.189.147
If this works you can access the Internet. That IP is Google, just for your information.
Also if this works next try
ping www.google.com
If this does not work you don't have valid DNS-entries. This can be checked with
cat /etc/resolv.conf
This should contain at least one IP (either the one of your router, if it offers DNS, or an external one).
If it shows an external IP, ping it and see if it works.

After that I guess you might have a bit of info to come back with.

_________________
"..., if it not the destiny has reduced us together, then who?"
"may u die tomorrow in jesus name"
"The devil has eaten away your soul as you will decay in the hail fire, so go and die with your dyning devil hopless devil advocate."
"This is what i sent to them am not with any money to go back to nigeria pls help."

United Kingdom (0.25 go to fake_buster)

Safari x4 Wole A.: Akure, Nigeria to Cotonou, Benin, Akure, Nigeria to Tanguieta, Benin (both with Thomas-the-Tank and Simba), Akure, Nigeria to Kano, Nigeria (with TtT and OD), Akure, Nigeria to Abidjan, Cote d'Ivoire (with TtT)

Mortar

pony pony
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerSkype Name
Nailgunner
Moderator


Joined: 01 May 2008
Posts: 8709
Location: ̢̝̣̳̗ͅş̱̖̹͉̬̣̖h̷̗͉̘̱͍̗ͅr͉̙̖̥͡_̛i̦̞n̷͉͈̺̪̯̹E̸͎̫̭̞̙ͅ


PostPosted: Sun Jun 29, 2008 2:59 pm Reply with quoteBack to top

Odd. My linux machines connect to the internet via ethernet and they have always just gone straight through instantly without any tinkering.

Intuition tells me it's either browser settings or router settings.

I'd have ditched the wireless and punched a 10mm hole for the cable by now Wink

_________________
TV Star Elite Ninja Team Member Easter Egg 2012 Jack Boot Safari Closed lad accounts Mortar Tattoo United Kingdom Malaysia South Africa United States France Turkey Nigeria
"I still have your name tattoo on me. No woman want me because of this"
"Baster ScamBaiter like you. just leave me alone, and delete my email from you least"
View user's profileSend private messageSkype Name
Ginger Head
Elite Baiter


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 1456


PostPosted: Sun Jun 29, 2008 3:42 pm Reply with quoteBack to top

Thanks for the advice...

First thingy shows IP of the router sure enough, and both pings work... well - 85% packet loss on the second. The last thing gives nameserver as the router address and search as the network name.

I'd love to punch a 10mm hole in the wall (and also the floor / ceiling). But it's a shared house and people might come and punch a 10mm hole in me...

Also - the modem is on. I think. Well, I hope. If it's not then all this is a dream...
View user's profileSend private message
D11
Elite Baiter


Joined: 02 Jul 2006
Posts: 1702


PostPosted: Mon Jun 30, 2008 9:03 am Reply with quoteBack to top

ifconfig wlan0

what does that give?

_________________
star
1x United Kingdom 0x
Click here to support 419Eater.com

I make software that drives lads crazy. Thats my revenge on lads. (it all helps)

this transaction is 100 percent risk/hitch free - bobo

why no pay me - abum bello
because the cops will know it was you - me
ok this is good - abum bello
View user's profileSend private message
Stoker Thompson
419Eater is my life


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 271
Location: Out There.


PostPosted: Mon Jun 30, 2008 12:50 pm Reply with quoteBack to top

^^^^ Open up a Terminal Session and type that in.

Basically if you are connected to the router then you should be on the internet unless something is happening on the router side of things which I doubt. IN either case power cycling the router will clear up any problems.
View user's profileSend private message
Ginger Head
Elite Baiter


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 1456


PostPosted: Mon Jun 30, 2008 11:33 pm Reply with quoteBack to top

It's got worse. It can't connect at all today. It's also crashed twice, which is not something I was expecting Linux to do Sad.
View user's profileSend private message
DrWho
Baiting Guru


Joined: 14 Jan 2004
Posts: 5486
Location: Where ever I go, there I am


PostPosted: Tue Jul 01, 2008 4:41 am Reply with quoteBack to top

Linux didn't do it. The operator did. If it worked once and not now you did something different at some point to change something.

And Kubuntu shouldn't need for you to use the command line to set up the wifi. KDE has wizards that help you set find, install and initialize the connections.

_________________
"i think you people do not know whom you are talking of,i am not in any terrorist organization or planning any such of terrorist activities."
"i am not a terrorist and your america cia cna also investigate me."
"i am not a terrorist.send the shit stuff and let me get it fillied."

United Nations Mortar x12
"To Serve Man"
View user's profileSend private message
Ginger Head
Elite Baiter


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 1456


PostPosted: Tue Jul 01, 2008 5:20 pm Reply with quoteBack to top

I didn't change anything since the last time - I just turned it off and on again!

I think it might be some kind of hardware incompatibility. Mounting disks is variable, and copying data from a memory card died halfway and wouldn't start again. It also has a habit of crashing in it's sleep.

Maybe try another version and see if it likes my computer better...
View user's profileSend private message
DrWho
Baiting Guru


Joined: 14 Jan 2004
Posts: 5486
Location: Where ever I go, there I am


PostPosted: Wed Jul 02, 2008 4:05 am Reply with quoteBack to top

Which computer? Which hardware? Linux is usually compatible with most hardware. Actually the older the better. But lately just the cutting edge hardware should have some problems and those problems are diminishing.

Quote:
I have linux installed on my formerly screwed up desktop.
Could this have something to do with it? Because from what you describe it is the hardware not the software.

_________________
"i think you people do not know whom you are talking of,i am not in any terrorist organization or planning any such of terrorist activities."
"i am not a terrorist and your america cia cna also investigate me."
"i am not a terrorist.send the shit stuff and let me get it fillied."

United Nations Mortar x12
"To Serve Man"
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
Post new topicReply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



E-Mail Header Analysis


All Content © 2003 - 419Eater.com
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :S5: FI Theme :: All times are GMT